7. Häxan och lejonet

07.12.2016 kl. 09:36

 

Barn stiger in i en garderob och kommer ut i en värld de aldrig hade kunnat drömma om. Landet Narnia, där den Vita Häxan regerar och där det är vintern året om men aldrig jul. 

 

 

C.S Lewis skrev böckerna om Narnia redan på 50-talet, men jag upptäckte dem ett halvt sekel senare. Runt den tiden då Häxan och lejonet filmatiserades kan jag tänka mig. Om någon nämner Narnia idag, så är det en sak som  genast dyker upp- vinterlandskapen. Alltså hur vackert? Tills Häxan kommer då, förstås.. 

Har du som jag, både läst och sett Häxan och lejonet för allt för lång tid sen? Dyk ner i garderoben igen och sväva iväg till vintrigare vyer än Finland för en stund!

 

Jessica Henriksson
Kommentarer (1)
Min moster hade en samlingsvolym med alla böcker och jag lånade den hösten 2005 (då var jag 17) så jag läste dem på svenska för elva år sedan. Två år senare läste jag dem på finska bara därför att, men jag har aldrig läst dem i original.
Affe af Skrifwklaada07.12.16 kl. 18:05

Lycksalighetens Ö är ämnesföreningen för Nordisk litteratur vid Helsingfors universitet. 

Vi skriver recensioner om nyutkomna böcker såväl som gamla dammiga verk i bokhyllan. 

Välkommen till Boksikt, om du också har åsikter om böcker!

 

Kontakt: 


 Redaktörer:

Jessica Henriksson

jessica.henriksson@helsinki.fi

Madeleine Forsén

madeleine.forsen@helsinki.fi